مدیرعامل :   09133128506  -   09140326803     (آقای نیرومند)                                                

مراحل اجرائی ساخت ساختمان

مراحل اجرائی ساخت ساختمان

همه ما در خانه هائی امن و راحت زندگی می کنیم. اکثر ما معمولا وقتی به یک ساختمان قدم می گذاریم که ساختمان کاملا ساخته شده است. اما شاید بسیاری از ما درباره ی چگونگی ساخت و ساز خانه اطلاعات خاصی نداشته باشیم. شاید برای بسیاری از ما این سوال وجود داشته باشد که مراحل ساخت ساختمان چه مراحلی هستند و در هر مرحله چه کارهائی باید انجام داد. بسیاری از کسانی که مالک یک زمین هستند، به دلیل اینکه همواره از وارد شدن به مراحل ساخت و ساز ترس های مبهمی دارند، هیچ گاه به فکر ساخت یک ساختمان در زمین خود نمی افتند. در این مقاله قصد داریم صفر تا صد ساخت یک ساختمان را برای شضما توضیح دهیم. پس تا انتها ما را همراهی کنید. آجر لفتون اصفهان

سفال 15 فوم دار

 

مدیرعامل: 09133128506   -09140326803(آقای نیرومند)                                                

تماس جهت هماهنگی: 09925431742 ( خانم باقری )                                                                                           

تلفن کارخانه : 03145711350 

تخریب بنا برای ساختمان سازی

در برخی موارد ساختن ساختمان جدید در یک زمین بدون ساخت و ساز انجام می شود. ولی در مواردی نیز ما مجبور می شویم ساختمانی که قدمتی چند ساله دارد یا کاربری آن تغییر کرده است را تخریب کنیم  و در محل آن، ساختمان جدید خود را بنا کنیم. صرف نظر از اینکه ما می خواهیم یک ساختمان را تخریب کنیم و از نو بسازیم یا اینکه در یک زمین صاف می خواهیم ساختمان بسازیم، مرحله اول پس از صاف کردن زمین مورد نظر، مرحله گودبرداری است. گوبرداری یکی از مراحل پایه ای و مهم در این مقوله است. گودبرداری با توجه به نقشه های طراحی شده توسط مهندسین و تعیین تعداد طبقات و همچنین فوندانسیون صورت می گیرد. در گودبرداری زمین را به عمق 2 متر با استفاده از بیل مکانیکی و یا لودر به یک بستر یکدست تبدیل می کنند. عواملی مانند عمق گودبرداری، جنس خاک، آب های موجود در زیرزمین، استفاده از برخی حایل های نگهدارنده و... در این عملیات نقش تاثیرگذاری خواهند داشت. در آخرین مرحله در تخریب بنا، می توان به بررسی استحکام زمین از دیدگاه مهندسین اشاره کرد. در صورت عدم استحکام می توان از دیواره های سنگی استفاده کرد. در مورد گودبرداری در مقاله ای با عنوان " گودبرداری " به طور مفصل صحبت کردیم. برای مطالعه بیشتر می توانید به این مقاله مراجعه کنید.

اسکلت بتنی و آرماتوربندی در ساختمان سازی

برای استفاده از میلگردها و اجرای آنها در ساخت و ساز از استانداردها و قواعد خاصی پیروی می شود. برای نمونه می توان به آرماتوربندی در ساخت و ساز استخرها اشاره کرد که از قواعد . اصول خاصی تبعیت می نمایند. شیوه های قرارگرفتن آرماتورها با توجه به نوع ساخت و ساز متفاوت است. از موارد قرارگیری آنها می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:

میلگرد راستا: این نوع میلگرد اصولا برای افزایش مقاومت کششی بتن مورد استفاده قرار می گیرند. از این مصالح اغلب با نام آرماتور طولی و عرضی نیز یاد می کنند.

میلگرد ادکا: از این نوع میلگرد غالبا برای تحمل لنگرهای وارده از سمت دو تکیه گاه مثبت و منفی یا تحمل نیروی برشی استفاده می کنند.

خاموت: این متریال از بیرون زدگی در میلگردهای طولی که اغلب براثر کمان کردن به وجود می آیند، جلوگیری می کند. البته تحمل نیروهای برشی و همچنین جلوگیری از گسترش ترک در بتن نیز توسط این نوع میلگرد صورت می گیرد.

رکابی: از موارد استفاده این نوع میلگرد می توان به دیوارهای بتنی و نگهداری از مقاطع عمودی و طولی در دیوارها و همچنین بتن ریزی اشاره کرد.

خرک: اغلب از این محصول به عنوان حافظ فاصله در میان دو سبکه میلگرد برای بتن ریزی کف ساختمان و همچنین به عنوان نگهدارنده استفاده می شود. استفاده از وصله مناسب نیز نقش مهمی در نتیجه آرماتوربندی خواهد داشت. وصله جوشی، وصله اتکائی، وصله مکانیکی و وصله پوششی، چهار مدل وصله آرماتوری هستند که با صلاحدید افراد متخصص در این زمینه مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

قالب بندی ساختمان

پس از آرماتوربندی، یکی دیگر از فعالیت های مهم در مقاوم سازی ساختمان، قالب یندی است. در کشورهای مختلف برای قالب بندی، از مصالح و متریالهای گوناگونی استفاده می شود. در کشور ما، ایران، استفاده از قالب های چوبی بسیار متداول است. در برخی موارد از قالب های پلاستیکی نیز استفاده می شود. قالب بندی نیز مانند مراحل دیگر ساختمان سازی شامل اصول و روش های خاصی است. از جمله می توان به چرب کردن قالبها اشاره کرد. چرب کردن قالب ها باید با روش های اصولی انجام شود تا از چسبیدن بتن به قالب جلوگیری به عمل آید.

قوانین اسکلت بندی

پس از انجام مراحل مقاوم سازی آخرین مرحله استفاده از بتن ریزی است. در بتن ریزی باید دقت بسیار زیادی کنیم تا قالب ها به راحتی شکل گرفته و برای اسکلت بندی آماده شوند. پس از مراحل مقاوم سازی، نوبت به اسکلت بندی می رسد. اسکلت بندی در حالت کلی به دودسته تقسیم می شود:

  1. اسکلت بندی بتنی
  2. اسکلت بندی فلزی

معمولا هر دو نوع اسکلت بندی مورد تایید مهندسین ساختمان قرار می گیرند. این نوع از اسکلت ها قابل اطمینان و بهره برداری خواهند بود. اما همانطور که در سطح شهر، مشاهده می کنید، استفاده از اسکلت های بتنی از رواج بیشتری برخوردار هستند. دلیل استفاده بیشتر از این نوع اسکلت ها مربوط به قیمت مقرون به صرفه و اقتصادی آنها است. اجرای این اسکلت ها با طی کردن مراحل خاصی صورت می پذیرد. در زیر به مراحل آن اشاره خواهیم کرد:

  • ثابت شدن تیرآهن ها یا میلگردها به پایه های فلزی تعبیه شده در مقاوم سازی بنا
  • ساخت ستون های اولیه که زیر بار بیشتری در ساختمان هستند.
  • ساخت ستون های گوشه
  • ساخت ستون های کناری
  • ساخت راه پله
  • ساخت طبقات

طاق زنی

طاق زنی یا سقف زنی بلافاصله پس از مرحله ساخت اسکلت انجام می شود. در این مرحله، محدوده سقف با استفاده از تیرچه به مربع ها یا مستطیل های کوچکتر تقسیم می شود. سپس با استفاده از آجرها یا بلوک های سقفی اقدام به پرکردن این فضاهای کلاف بندی شده می کنند. البته امروزه مصالح دیگری نیز جایگزین آجر شده است. اما استفاده از آجر به دلایل مزایای زیاد این متریال، همچنان محبوبیت خود را در بین سازندگان بنا حفظ کرده است.

دیوار چینی

پس از طی کردن مراحل طاق زنی، اکنون نوبت به مرحله دیوارچینی می رسد. در این مرحله سازندگان بنا با استفاده از مصالح مناسب اقدام به چینش دیوار می کنند. البته در برخی از کشورها از متدهای دیگری مانند دیوارهای پیش ساخته و عایق کاری شده استفاده می کنند. در پایان کار دیوار چینی، برای ایجاد استحکام و مقاومت بیشتر، اقدام به بتن پاشی می کنند که به نحوی عایق کاری بنا را در برخواهد داشت. البته پیشنهاد ما برای عایق بندی دیوارها و به طور کلی ساختمان در برابر هدررفت انرژی و نیز عایق صوتی، استفاده از آجر سفال فوم دار است. در مقاله ای با عنوان" آنچه در مورد دیوار باید بدانیم" مطالب کلی در مورد انواع دیوار توضیح دادیم. علاقمندان به این مبحث می توانند این مقاله را نیز مطالعه بفرمایند.

 

images 1 آدرس مرکز فروش:اتوبان معلم( اصفهان - شاهین شهر) بعد از پل هوایی گز به سمت اصفهان اولین فرعی

مدیرعامل: 09133128506   -09140326803(آقای نیرومند)                                                

تماس جهت هماهنگی: 09925431742 ( خانم باقری )                                                                                           

تلفن کارخانه : 03145711350 

نقشه گوگل

درباره ما

شرکت بازرگانی سپهر سفالین نیرومند با داشتن سالیان زیاد تجربه در امر تولید و فروش انواع آجر و ارائه مشاوره به تمام هم میهنان عزیز در سرتاسر ایران می باشد. این شرکت خود را موظف میداند که نسبت به مشتریان عزیز بهترین ها را فراهم و در کمترین زمان درخواست مشتری ارسال گردد.    جهت هماهنگی: 09925431742   خانم باقری           تلفن کارخانه : 03145711350

Top