مدیرعامل :   09133128506  -   09140326803     (آقای نیرومند)                                                

گود برداری

گود برداری

برای ساخت اکثر پروژه های ساختمانی ، اولین مرحله از ساخت و ساز ، گودبرداری می باشد . در صورتی که گودبرداری به طور صحیح و اصولی انجام نگیرد؛ می تواند مشکلات زیادی را برای کارگران ، کارفرما و حتی همسایه های مجاور پروژه ایجاد کند . در این مقاله قصد داریم مشکلاتی که یک پروژه ساختمانی در هنگام گودبرداری با آن مواجه می شود را مورد بررسی قرار دهیم . اگر قصد ساخت ساختمانی جدید را دارید و یا احساس می کنید این مطلب می تواند برای شما مفید باشد ، پس تا انتها با ما همراه باشید . آجر لفتون اصفهان

                  

         مدیرعامل : 09133128506 -09140326803    ( آقای نیرومند )    

         تماس جهت هماهنگی: 09925431742                       ( خانم باقری )     

             تلفن کارخانه : 03145711350   

 

25 20 7 99 o

گودبرداری چیست ؟

برای ساخت یک سازه جدید ، ابتدا نیاز به مهمترین و حساس ترین مرحله در احداث آن داریم . اندکی بی توجهی در زمینه گودبرداری می تواند فاجعه آفرین باشد . گودبرداری با روش های مختلفی انجام می شود . از بیل مکانیکی گرفته تا روش تاپ دان ، که اگر به صورت غیراصولی و بدون سازه نگهبان انجام شود ، امکان خسارت بالا می رود. در واقع عملیات گودبرداری یا پی کنی ، یک عملیات خاک برداری برای کندن محل پی ساختمان است . در همه مراحل گودبرداری ، آن دسته از خاک هائی که چسبندگی مناسب تری دارند ، به لحاظ اقتصادی به صرفه تر هستند . گودبرداری باید براساس نقشه و مشخصات و دستورالعمل ناظر و در ابعاد و اندازه ای که در نظر گرفته شده است ، انجام شود .

هدف از گودبرداری چیست ؟

انجام گودبرداری می تواند با چند هرف دنبال شود که از اصلی ترین آن ، دستیابی به خاک سفت و بکر است . از دیگر دلایل آن عبارتند از پایین آوردن مرکز ثقل سازه ، قرار گیری فنداسیون در محل امن و دور از سیل و یخبندان . به همین دلیل هم این کار ، یک فعالیت ژئوتکنیکی به حساب می آید .

پایش در گودبرداری چیست ؟

با توجه به اینکه با انجام عملیات خاکبرداری ، تعادل اولیه خاک برهم می ریزد و با به وجود آمدن تنش در آن دچار تغییرات محسوسی می شود ، همزمان با ایجاد سازه نگهبان در گود ، با چند روش بر گود نظارت می شود :

پایش چشمی :  در پایش چشمی بررسی های دوره ای به منظور شناسائی هر گونه تغییر و تحرک و جابجائی و نشست زمین و دیوار ساختمان ها انجام می شود . در این روش ، کارشناس پایش در چند دوره زمانی ، نواحی اطراف گودبرداری اعم از خیابان های مجاور ، ساختمان های اطراف ، حیاط املاک مجاور و دیواره های آن را بررسی کرده و گزارش می کند که در انی میان تهیه عکس های دوره ای نیز می تواند کمک زیادی کند .

پایش رفتار سازه با استفاده از ابزار دقیق : در این روش ابزار دقیقی برای تغییر شکل ایجاد شده و مقادیر آن در نقاط مناسبی از سازه نگهبان و دیواره های گودبرداری نصب می شود که از جمله این ابزار به کرنش سنج و انحراف سنج می توان اشاره کرد که به صورت پیوسته عملیات داده برداری را انجام می دهند .

پایش رفتار سازه با روش ژئودتیک : در این روش پایش ، با استفاده از عملیات خاص در نقشه برداری و لوازم دقیق مهندسی مانند دوربین های نقشه برداری و کالیبره کردن دستگاهها ، میزان جابجائی و تغییرات مورد سنجش قرار می گیرد .

 

گودبرداری با بیل مکانیکی

گودبرداری با بیل مکانیکی پدیده بسیار رایجی است که در آن از بیل مکانیکی به عنوان مهمترین ابزار استفاده می شود . این وسیله عمدتا برای عملیات ساختمان و خاک برداری مورد استفاده قرار می گیرد و به سرعت کار نیز کمک قابل توجهی می کند . گودبرداری با بیل مکانیکی یکی از پرطرفدارترین روش ها برای گودبرداری می باشد. در واقع بیل مکانیکی از جمله ماشین آلات سنگینی است که دارای بازوی مفصلی ، باکت و کابین چرخان است . کابین آن بر روی شاسی با چرخ لاستیکی یا چرخ زنجیری قرار می گیرد . در گودبرداری با بیل مکانیکی با استفاده از کابل انتهائی آن حفاری و گودبرداری در فواصل دور امکان پذیر می شود و درانی مورد نیازی به وارد شدن ماشین به داخل گود وجود ندارد .

bil

گودبرداری به روش تاپ دان

گودبرداری به روش تاپ دان یک روش جدید پایدارسازی گود است که این روزها رواج بیشتری پیدا کرده است . در گودبرداری به روش تاپ دان که از اوایل دهه 60 میلادی رایج شده است ، امکان اجرای همزمان طبقات زیرزمین همراه با پیشروی به تراز زیر پی و انجام عملیات خاکبرداری امکان پذیر است . اصول روش ساخت از بالا به پایین به این صورت است که ابتدا الملن های باربر قائمی نصب می شود و سیستم سازه نگهبان از تراز طبیعی سطح زمین با استفاده از شمع ها و دیوارهای حائل ،پیش از انجام هر گونه خاکبرداری ، ساخته می شود . استفاده از گودبرداری به روش تاپ دان موجب می شود تا با استفاده از این روش خلاقانه اجرای پروژه ها شتاب بیشتری گرفته و در مدت زمان اجرای آنها صرفه جوئی شود . در گود برداری به روش تاپ دان ، برخلاف روش ها و شیوه های سنتی گودبرداری ساختمان ، ابتدا دیوارهای پیرامونی ساخته می شود و معمولا شمعی و ستون ها از تراز زمین نصب می شود .

t

 

مشکلات عمده در هنگام گودبرداری :

  •  اگر تراز عمق گود شما بیشتر از شش متر از تراز 0/0 پایین تر بیاید یعنی گود برداری خطرناکی را خواهید داشت .
  • موقعی که گود شما از فنداسیون همسایه پایین تر باشد ،   باید برای گود برداری ، احتیاط زیادی انجام شود .
  • اگر اطراف محل گودبرداری ، آب جاری وجود داشته باشد ، یا احتمال وجود قنوات یا حفره های مشابه نیز می تواند برای پروژه ، یک تهدید حساب شود.
  • اگر ساختمان همسایه یک ساختمان قدیمی و فرسوده و یا ساختمانی بدون اسکلت باشد ، می تواند برای گودبرداری ما مشکل ساز شود .
  • در صورتی که ساختمان همسایه جنبه تاریخی یا فرهنگی داشته باشد و یا حساسیت کاربردی داشته باشد .مواردی مانند بیمارستان یا مکانهای حساس دیگر می تواند مراحل گودبرداری را تحت تاثیر قرار دهد و دربرخی موارد ما را دچار مشکل کند . اگر ملک مجاور ، بنائی تاریخی باشد ، حتما برای گودبرداری یا خاک برداری باید با سازمان میراث فرهنگی ، هماهنگیهای لازم انجام شود . در کنار آن باید حتما از سازه نگهبان خوب برای مهار خرابی های احتمالی ، استفاده شود .
  • بدون رطوبت بودن خاک گود هم می تواند خطرآفرین باشد . خاک ماسه ای ( خاک رانشی ) یا سست می تواند مشکلات زیادی را به وجود بیاورد . همچنین در مواقع بارندگی شدید ، طوفان و... باید از محل گودبرداری حتما بازدید شود و در صورت بروز مشکل ، تمهیدات لازم اندیشیده شود .
  •  در همه پروژه های گودبرداری ، آحتمال نشست و سقوط سنگ از اطراف و آسیب زدن به لوله های تاسیساتی مثل لوله    های آب و لوله های فاضلاب و ... نیز  وجود دارد .به تجربه ثابت شده است که بیشترین ریزش ها از طرف باز ساختمان ، یعنی پیاده رو و خیابان انجام می شود . پس باید با تدابیر مناسب از بروز این نوع مشکلات نیز جلوگیری به عمل آورد .
  • ایمنی کارگران هم که مثل همه مراحل پروژه های ساختمانی ، بسیار مهم می باشد . کلاه و کفش و لباس مناسب و ایمن برای کارگران و نیز تجهیزات ایمنی دیگرباید از اولویت های یک کارفرما باشد .

images 1  آدرس مرکز فروش : اتوبان معلم ( اصفهان - شاهین شهر ) بعد از پل هوایی گز به

        سمت اصفهان اولین فرعی                   

         مدیرعامل : 09133128506 -09140326803    ( آقای نیرومند )    

         تماس جهت هماهنگی: 09925431742                       ( خانم باقری )     

             تلفن کارخانه : 03145711350   

نقشه گوگل

درباره ما

شرکت بازرگانی سپهر سفالین نیرومند با داشتن سالیان زیاد تجربه در امر تولید و فروش انواع آجر و ارائه مشاوره به تمام هم میهنان عزیز در سرتاسر ایران می باشد. این شرکت خود را موظف میداند که نسبت به مشتریان عزیز بهترین ها را فراهم و در کمترین زمان درخواست مشتری ارسال گردد.    جهت هماهنگی: 09925431742   خانم باقری           تلفن کارخانه : 03145711350

Top