مدیرعامل :   09133128506  -   09140326803     (آقای نیرومند)                                                

بررسی روش های حفاظت از گود

بررسی روش های حفاظت از گود

اولین مرحله در اکثر پروژه های ساختمانی گودبرداری می باشد . پس از ایجاد گود موردنظر ، مهمترین کار ، این است که بتوانیم از گود محافظت کنیم . محافظت از گود یعنی اینکه با روش های مختلف بتوانیم جلوی ریزش و خراب شدن گود را بگیریم . چون ریزش و خراب شدن گود علاوه بر خسارت های شدید مالی ، در برخی موارد می تواند خسارت های جانی جبران ناپذیری را ایجاد کند .در بحث قبلی در مورد گودبرداری ، روش های آن و خطرات موجود برای گودبرداری به طور مفصل صحبت کردیم . برای مطالعه و اطلاعات بیشتر می توانید مبحث قبلی را مرور کنید . مطالعه بیشتر ..

در این مبحث قصد داریم در مورد روش های حفاظت از گود صحبت کنیم . پس تا انتها با ما همراه باشید . آجر لفتون اصفهان

 

                  

         مدیرعامل : 09133128506 -09140326803    ( آقای نیرومند )    

         تماس جهت هماهنگی: 09925431742                       ( خانم باقری )     

             تلفن کارخانه : 03145711350 

روش های محافظت از گود

گودها براساس میزان عمق و همچنین متراژ زمین گودبرداری شده ، انواع مختلفی دارند . بر اساس اندازه و عمق گود روش های متفاوتی برای محافظت از آن وجود دارد . در این قسمت روش هائی که برای محافظت از گودهای با اندازه های مختلف متداول است را توضیح می دهیم .

روش سازه نگهبان خرپائی :

متداولترین شیوه محافظت از گود در گودبرداری کم عمق ، روش سازه نگهبان خرپائی می باشد .نکته مهم در این روش محافظت ، خاکبرداری و تکمیل المان ها به صورت مرحله به مرحله و پرکردن پشت سازه نگهبان با مصالح مناسب و اتصال کامل آن به خاک می باشد . هر گونه فاصله بین سازه نگهبان و دیوار گود ، موجب بی فایده بودن و عدم کارائی این روش می شود . پس باید در نظر داشت که بین سازه نگهبان و دیوار گود هیچ گونه فاصله ای نباید باشد .

kh

 

روش مهار متقابل :

روش مهار متقابل یکی از روش های موثر بای گودهای با عرض کمتر از 10 متر و عمق نسبتا زیاد است . در گودهائی با این ویژگی ها ، این روش دارای مزایای زیادی نسبت به روش خرپائی می باشد. زیرا المان های سازه خرپائی در چنین پروژه هائی به شدت دست و پا گیرند و ادامه عملیات ساخت و ساز را با مشکل مواجه می سازند .

m

 

روش گودبرداری با شیب پایدار :

استفاده از ظرفیت باربری خود خاک ، یکی از روش های کاملا مقرون به صرفه و اقتصادی است که در صورت فراهم بودن شرایط می تواند مورد استفاده قرار گیرد . در صورت داشتن فضای کافی ، در خاک های با تراکم و دانه بندی مناسب ، می توان بدون اجرای سازه نگهبان و تنها با حفظ شیب پایدار خاک یا به صورت پله ای ، اقدام به گودبرداری نمود .

p

روش نیلینگ یا میخ گذاری :

روش نیلینگ بر مبنای مسلح کردن خاک توسط المان های فولادی بنا شده است . دراین روش ، ابتدا خاک تا عمق پایدار به صورت مرحله ای برداشته می شود .عمق پایدار خاک ، بسته به نوع شرایط خاک معمولا بین دو تا چهار متر می باشد . بعد از خاک برداری ، توسط ماشین حفاری دریل واگن ، سوراخ های افقی و مایل با شیب حدود 10 تا 15 درجه و با قطر 10 تا 15 سانتی متر در سطح گود به فاصله های حدود 1 تا 2 متر ایجاد می شود .

n

روش انکراژ:

این روش یکی از روش های بسیار موثر در پایداری گودهای عمیق می باشد که مراحل اجرائی آن تا حدودی شبیه روش نیلینگ می باشد . اجزای به کار رفته در این سیستم شامل کابل ( استرند ) یا میله های فولادی ، سر انکر و گووه ، غلاف ، اسپیسر ، سنترالایزر و لوله تزریق گروت می باشد .

aa

روش شمع :

استفاده از شمع های در جا ، یکی از روش های موثر در افزایش پایدار جداره گود است . این روش در انواع خاک های سخت و نرم قابل اجرا می باشد و می تواند ایمنی گود را تضمین کند .

sh

روش سپرکوبی :

استفاده از سپر فلزی یکی از روش های مناسب حفاظت گود است که عمدتا در ساخت دیوارهای حائل و سازه های آبی و ساحلی مورد استفاده قرار می گیرد . مزیت بزرگ این روش در آب بندی و جلوگیری از ورود آب به داخل گودمی باشد . با توجه به چفت شدن شیارهای روی آن ، نفوذ آب به داخل آن تقریبا غیرممکن است .

ss

روش دیوار برلین :

یکی از روش های بسیار موثر حفاظت خاک در گودبرداری با عمق زیاد ، استفاده از روش دیوار برلین است . در این روش برای مهار رانش خاک ، از پروفیل فولادی استفاده می شود > برای نصب پروفیل ها ابتدا عملیات کندن چاه ها در فواصل 2 تا 3 متر انجام می شود . رفتار شمع ها در این حالت به صورت تیر طره است . در این صورت کل فشار محرک خاک به شمع وارد شده که این امر موجب بروز تنش های برشی و خمشی بالائی در طول آن می گردد . پس از رسیدن به عمق مناسب ، انتهای چاه ها مشابه روش سازه نگهبان خرپائی آرماتورگذاری می شود .

نشانه های خطرناک بودن گودبرداری :

ناپایداری ساختمان همسایه : اگر کنار پروژه گودبردای شما ، ساختمان قدیمی و فرسوده وجود داشته باشد که دیوار باربر دارد یا اینکه دیوارها دارای ترک می باشد ، گودبردای شما با خطر جدی مواجه است .

ضعیف بودن خاک : اگر خاک محل گودبرداری ضعیف و سست باشد ، خطر ریزش گود نیز قطعا بیشتر خواهد بود . خاک های دستی سست ترین و ضعیف ترین نوع خاک هستند .

زیاد بودن عمق گود : هر چه قدر که عمق گودبرداری بیشتر باشد ، خطر ریزش گود هم بیشتر می شود . برای ساختمان های با طبقات بسیار زیاد ، برای تامین پارکینگ مورد نیاز ، عمق گودبرداری ها معمولا بالای چندین متر در نظر می گیرند .

طولانی بودن زمان گودبرداری : بعد از اینکه عملیات گودبرداری به اتمام رسید باید بلافاصله سازه نگهبان و بعد از آن سازه اصلی را اجرا کنیم . گذشت زمان باعث می شود پایداری گود کمتر شده و احتمال ریزش گود افزایش پیدا می کند .

بالا بودن سطح آب زیرزمینی : در برخی موارد و به خصوص در مناطق دارای آب و هوای مرطوب و یا در مجاورت رود ها و دریاها ، وقتی شما در حال گودبرداری می باشید متوجه می شوید از زیر یا کناره های گود ، آب زیرزمینی بیرون می آید . در این موارد گودبرداری با خطر بسیار جدی مواجه است . شما باید در اولین فرصت آب را با روش های موجود به بیرون گود هدایت کنید و برای جلوگیری از نشت مجدد آب ، تدابیر لازم را در نظر بگیرید .

 

images 1  آدرس مرکز فروش : اتوبان معلم ( اصفهان - شاهین شهر ) بعد از پل هوایی گز به

        سمت اصفهان اولین فرعی                   

         مدیرعامل : 09133128506 -09140326803    ( آقای نیرومند )    

         تماس جهت هماهنگی: 09925431742                       ( خانم باقری )     

             تلفن کارخانه : 03145711350 

نقشه گوگل

درباره ما

شرکت بازرگانی سپهر سفالین نیرومند با داشتن سالیان زیاد تجربه در امر تولید و فروش انواع آجر و ارائه مشاوره به تمام هم میهنان عزیز در سرتاسر ایران می باشد. این شرکت خود را موظف میداند که نسبت به مشتریان عزیز بهترین ها را فراهم و در کمترین زمان درخواست مشتری ارسال گردد.    جهت هماهنگی: 09925431742   خانم باقری           تلفن کارخانه : 03145711350

Top