مدیرعامل :   09133128506  -   09140326803     (آقای نیرومند)                                                

مسجد جامع نایین

مسجد جامع نایین

در این مبحث قصد داریم تا با یکی از بناهای آجری استان اصفهان، واقع در شهرستان نایین آشنا شویم. مسجد جامع نایین یکی از مهمترین بناهای تاریخی شهرستان نایین است که در ساخت آن از آجر به عنوان عنصر اصلی استفاده شده است. این مسجد با الگو برداری از مسجد پیامبر در مدینه ساخته شده است و از معدود مساجد اولیه شبستانی است. این مسجد از معدود بناهایی است که در طول تاریخ تغییر چندانی نکرده و تا حدود زیادی شکل اولیه خود را حفظ کرده است. حیاط بزرگی در میان این مسجد قرار دارد و در پیرامون این حیاط، شبستان های ستون داری قرار گرفته است. دهانه میانی رو به قبله قرار دارد و جهت قبله را مشخص می کند. دهانه رو به روی آن که ورودی مسجد است پهن تر و گشادتر از دهانه دیگر است. مسجد جامع نایین دارای شبستان ستون دار است و بخشی از آن از مسجدهای بومسلمی گرفته شده است. مسجد نایین به شیوه خراسانی ساخته شده است و دارای تزئیناتی به سبک رازی است. آجر لفتون اصفهان

 

Naeen

محراب این مسجد قطعا اصیل ترین نمونه از هنر محراب سازی در دوره عباسیان بوده است. تاریخ ساخت آن را به نیمه دوم قرن سوم هجری قمری نسبت داده اند و در زمان آل بویه و آل کاکویه بخش هایی به آن افزوده شده است. منابع تاریخی موجود، سابقه و تاریخچه این مسجد ار به دوره امویان می رسانند. طبق این منابع، این مسجد در سال 99 هجری قمری به دستور عمربن عبدالعزیز ساخته شده است.

بخش شبستان جنوبی قدیمی ترین قسمت آن بود که در شیوه معماری رازی دگرگون شد. نما در شیوه رازی ساخته شد ولی خصوصیات شیوه خراسانی را دارا است. این تغییرات شامل تغییر طاق مازه دار به تیزه دار است. این مسجد اولین مسجدی است که در آن طاق مازه دار به تیزه دار تبدیل شد. نیم طبقه دوم شبستان جنوبی که بخش زنانه مسجد است در قرن هشتم هجری به آن ضافه شده است. نیم طاق ها و ستون های شبستان از شیوه رازی هستند. روی ستون ها گچبری زیبا کار شده است و آمیزه ای از چهره نگاری روی آن ها یافت می شود.

مسجد جامع نایین فاقد ایوان و گنبد است و با یک مناره هشت ضلعی به ارتفاع بیست و هشت متر، خود را در میان مساجد تاریخی ایران منحصر به فرد کرده است. از ویژگی های بارز این مسجد می توان به گچ بری های محراب و ستون ها، استفاده از خطوط کوفی مشجر، منبر چوبی منبت شده و ستون های به کار رفته با طرح های مختلف ( استوانه ای، مربع، چند ضلعی و...) اشاره کرد.

Naeen2

در مسجد جامع نایین دو نوع کتیبه وجود دارد که یکی از آن ها گچبری است و دیگری با رنگ روی گچ ترسیم شده است. کتیبه هایی که با رنگ ترسیم شده متعلق به قرن پنجم هجری و به خط کوفی است. این کتیبه ها کلا بر روی سر در ورودی مسجد از داخل می باشد. کتیبه های مسجد جامع نایین که با خط کوفی نوشته شده اند، جزو زیباترین بخش های مسجد هستند. کتیبه هایی که روی سر در مسجد حک شده اند، از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. این کتیبه ها مسجد جامع نایین را از دیگر مساجد متمایز می کنند.

 

images 1 آدرس مرکز فروش کارخانه آجر وسفال: اتوبان معلم( اصفهان - شاهین شهر) بعد از پل هوایی گز به سمت اصفهان اولین فرعی

مدیرعامل: 09133128506   -09140326803(آقای نیرومند)                                               

تماس جهت هماهنگی: 09925431742 ( خانم باقری )                                                                                          

تلفن کارخانه : 03145711350 

نقشه گوگل

درباره ما

شرکت بازرگانی سپهر سفالین نیرومند با داشتن سالیان زیاد تجربه در امر تولید و فروش انواع آجر و ارائه مشاوره به تمام هم میهنان عزیز در سرتاسر ایران می باشد. این شرکت خود را موظف میداند که نسبت به مشتریان عزیز بهترین ها را فراهم و در کمترین زمان درخواست مشتری ارسال گردد.    جهت هماهنگی: 09925431742   خانم باقری           تلفن کارخانه : 03145711350

Top