مدیرعامل :   09133128506  -   09140326803     (آقای نیرومند)                                                

فوم سقفی

فوم سقفی

پس از بررسی انواع سقف در مباحث قبلی با عنوان " آنچه در مورد سقف باید بدانیم-05 " و چندین مبحث دیگر در این مقاله قصد داریم یکی از متریالهای مورد استفاده در اجرای سقف و دیوار را به طور کامل معرفی کنیم. این متریال فوم سقفی است. البته در نهایت به این نتیجه خواهیم رسید که بلوک سقفی سفالی گزینه بهتری نسبت به استفاده از فوم سقفی است. فوم سقفی، فومی است از جنس پلی استایرن یا یونولیت که به عنوان قالب در هنگام بتن ریزی برای سقف، دیوار و... مورد استفاده قرار می گیرد. از این فوم ها به عنوان جایگزین بلوک های سیمانی و سفالی استفاده می شود. پلاستوفوم نام این محصول است که نوعی پلیمر به حساب می آید و رنگ سفیدی دارد. این قالب باعث می شود که وزن سقف سبک اما مقاومت و استحکام آن افزایش یابد.برای آشنایی بیشتر با فوم سقفی تا انتها با ما همراه باشید. آجر لفتون اصفهان

 

images 1 آدرس مرکز فروش کارخانه آجر وسفال:اتوبان معلم( اصفهان - شاهین شهر) بعد از پل هوایی گز به سمت اصفهان اولین فرعی

مدیرعامل: 09133128506   -09140326803(آقای نیرومند)                                               

تماس جهت هماهنگی: 09925431742 ( خانم باقری )                                                                                          

تلفن کارخانه : 03145711350 

کاربرد های فوم سقفی

فوم سقفی به اسکلت جوش داده می شود و بعد از آنکه بتن خود را گرفت، سقف و اسکلت یکپارچه و محکم خواهند شد. اجرای فوم سقفی برای ساختمان هایی که تعداد طبقات آنها بالا و زیربنای آنها کم است موجب صرفه جویی اقتصادی می شود. به علت عدم نیاز به شمع بندی می توان بتن ریزی را برای چند سقف به طور همزمان اجرا نمود.با استفاده از فوم سقفی، امکان اجرای سقف با بارهای سنگین و دهانه های بلند وجود دارد.

مزایای فوم سقفی

سرعت اجرای بالا و سهولت کار یکی از مزایای فوم سقفی است. پس از انجام مرحله بتن ریزی می توان به عملیات ساخت و ساز ادامه داد و مانعی برای بارگذاری های سبک وجود نخواهد داشت. سیستم فوم سقفی پس از تغییر شکل های بسیار به مقاومت نهایی دست پیدا می کند و بین تیرچه و بتن انفصال رخ می دهد. این سقف ها حالتی ایستاده دارند. به همین دلیل می توانند وزن بتن خیس را تحمل کنند و میزان تنش بسیار پایین است. همچنین مصرف بتن در فوم سقفی کمتر است، در نتیجه سقف سازه از نظر وزنی سبک تر خواهد شد.

کنترل کیفیت فوم سقفی

کیفیت فوم مورد استفاده برای سقف، باید به صورت مشترک، توسط مهندس ناظر سازه و معمار مورد بازرسی و کنترل قرار گیرد. در وهله اول باید گواهی استاندارد از کارخانه سازنده اخذ شود و یا استعلام پیامکی صورت گیرد. از لحاظ جرم و دانسیته، اگر با انگشت به فوم فشار وارد شود، نباید انگشت به راحتی در آن فرو رود.در واقع دانسیته فوم ها باید بین 13 تا 14 کیلوگرم بر متر مکعب باشد. یونولیت سقفی باید قابلیت تحمل وزنی معادل 200 کیلوگرم بر 30 سانتیمتر طول را داشته باشد. از نظر ظاهری، فوم ها باید دارای سطحی نسبتا صاف بوده و فاصله ای بین دانه های آن نباشد. نشیمنگاه فوم بر روی تیرچه باید حداقل 3 سانتیمتر باشد.

کنترل کارگاهی توسط مهندس ناظر انجام می شود. برای این کار اگر با نزدیک کردن شعله، یونولیت به آرامی شروع به سوختن بکند و با دور کردن شعله، سوختن آن متوقف گردد؛ این آزمایش نشان می دهد یونولیت ها از نظر حریق استاندارد هستند. اما در صورتی که بعد از دور کردن شعله، یونولیت همچنان به سوختن ادامه دهد و یا دود سیاه از آن متصاعد شود نشان دهنده عدم کیفیت مناسب و غیر استاندارد بودن آن است. در واقع باید فوم ها از نوع کندسوز و خودخاموش شونده باشند تا در مجاورت حرارت و آتش سبب گسترش حریق به تمام ساختمان نشوند.

در واقع با این آزمایش بلوک های یونولیتی را می توان به 4 دسته درجه یک تا درجه چهار تقسیم بندی کرد:

درجه یک: با نزدیک شدن شعله جمع شده و دچار حریق نمی شود.

درجه دو: با نزدیک شدن شعله آتش گرفته و بلافاصله بعد از دور کردن منبع آتش، خاموش می شود.

درجه سه: در مجاورت آتش شعله ور شده و با دور شدن منبع آتش همچنان به سوختن ادامه می دهد.

درجه چهار: در مجاورت شعله آتش گرفته و علاوه بر چکه کردن مواد مذاب، دود سمی نیز ساطع می کند و به سوختن ادامه می دهد.

استفاده از بلوک های درجه 3 و4 مطلقا ممنوع است. در صورت استفاده باید پس از بتن ریزی برچیده شوند. در غیر این صورت، مهندس ناظر مجاز به تایید پایان کار نیست.

در صورتی که یونولیت ها استاندارد نباشند، وظیفه مهندس ناظر این است که نباید اجازه دهد که از این یونولیت ها استفاده شود و در گزارش خود قبل از بتن ریزی این مورد را به اطلاع شهرداری برساند و تایید پایان کار را منوط به تخلیه یونولیت ها بعد از اجرای بتن سقف، کند. اگر مهندس ناظر بعد از اجرای بتن ریزی متوجه کیفیت پایین یونولیت ها شود باید دستور تخلیه آنها را بدهد و ضمنا در گزارش به شهرداری این مورد را به عنوان تخلف اعلام کند.

نکات مهم در مورد یونولیت های سقفی

  • به دلیل متصاعد شدن گاز سمی از یونولیت های تازه، بایستی بعد از 48 ساعت از تولید آنها، به کارگاه ساختمانی وارد شوند.
  • بعد از ورود به کارگاه، در محلی به دور از فعالیت جوشکاری و هرگونه شعله و حرارتی و همچنین با فاصله از اتاقک نگهبانی انبار شوند.
  • قبل از اجرای دیوارچینی بین دو واحد باید یونولیت آن قسمت برچیده شده و دیوار مشترک تا زیر بتن سقف امتداد یابد تا در صورت بروز آتش سوزی احتمالی، از سرایت آن به واحد مجاور جلوگیری به عمل آید.
  • در زمان نازک کاری، اجرای اندود گچ به صورت مستقیم بر روی بلوک های سقفی پلی استایرن مجاز نیست و بایستی حتما از رابیتس و یا روش مشابه جهت اجرای اندود گچ استفاده شود.
  • تمامی موارد در قالب دستور کار به مالک ابلاغ شود.

images 1 آدرس مرکز فروش کارخانه آجر وسفال:اتوبان معلم( اصفهان - شاهین شهر) بعد از پل هوایی گز به سمت اصفهان اولین فرعی

مدیرعامل: 09133128506   -09140326803(آقای نیرومند)                                               

تماس جهت هماهنگی: 09925431742 ( خانم باقری )                                                                                          

تلفن کارخانه : 03145711350 

نقشه گوگل

درباره ما

شرکت بازرگانی سپهر سفالین نیرومند با داشتن سالیان زیاد تجربه در امر تولید و فروش انواع آجر و ارائه مشاوره به تمام هم میهنان عزیز در سرتاسر ایران می باشد. این شرکت خود را موظف میداند که نسبت به مشتریان عزیز بهترین ها را فراهم و در کمترین زمان درخواست مشتری ارسال گردد.    جهت هماهنگی: 09925431742   خانم باقری           تلفن کارخانه : 03145711350

Top