مدیرعامل :   09133128506  -   09140326803     (آقای نیرومند)                                                

روش سنتی پخت آجر

روش سنتی پخت آجر

پخت آجر یک فرآیند قدیمی و مهم در تولید مصالح ساختمانی است. به طور کلی، دو روش اصلی برای پخت آجر وجود دارد:روش سنتی (کوره‌های آجرپزی قدیمی) و روش مدرن (کوره‌های صنعتی پیشرفته). هر یک از این روش ها، مزایا و معایب و ویژگی های مخصوص به خود را دارند. در این مبحث قصد داریم تا در مورد روش سنتی پخت آجرکه در کوره های آجرپزی قدیمی انجام می شود، صحبت کنیم. تا انتها با ما همراه باشید. آجر لفتون اصفهان

  a21بارگیری

فروش سفال اصفهان

images 1 آدرس مرکز فروش کارخانه آجر وسفال: اتوبان معلم( اصفهان - شاهین شهر) بعد از پل هوایی گز به سمت اصفهان اولین فرعی

مدیرعامل: 09133128506   -09140326803(آقای نیرومند)                                               

تماس جهت هماهنگی: 09925431742 ( خانم باقری )                                                                                          

تلفن کارخانه : 03145711350

 سفال فوم دار اصفهان

                                      

روش سنتی (کوره‌های آجرپزی قدیمی)

این روش بیشتر در گذشته و در مناطقی که امکانات مدرن نبود، استفاده می‌شده است. این روش معمولاً شامل مراحل زیر میشود:

   آماده‌سازی خاک: خاک رس مناسب را جمع‌آوری و با آب مخلوط می‌کنند تا یک خمیر قابل شکل‌دهی بدست بیاید. ممکن است کاه یا مواد آلی دیگری نیز برای بهبود خواص به آن اضافه کنند.

   قالب‌گیری: خمیر خاک را به شکل آجر در قالب‌های چوبی یا فلزی می‌ریزند و با دست فشرده می‌کنند.

   خشک کردن اولیه: آجرهای خامی که قالب‌گیری شده اند، در هوای آزاد یا زیر آفتاب قرار می‌گیرند تا رطوبت اولیه خود را از دست بدهند و کمی سفت شوند. این مرحله برای جلوگیری از ترک خوردن آجر در حین پخت بسیار مهم است.

   چیدن در کوره: آجرهای خشک شده را با دقت و با نظم خاصی درون کوره‌های سنتی (که معمولاً از جنس آجر هستند) می‌چینند. فضای خالی بین آجرها برای عبور گرما و دود در نظر گرفته میشود.

   پخت: کوره را با سوخت‌هایی مانند چوب، ذغال سنگ یا حتی فضولات حیوانی روشن می‌کنند. دما به تدریج بالا رفته و معمولاً به حدود 800 تا 1100 درجه سانتی‌گراد میرسد. فرآیند پخت ممکن است چندین روز یا حتی هفته به طول بینجامد تا آجرها به سختی و مقاومت لازم برسند. در این مرحله، تغییرات شیمیایی و فیزیکی در خاک رخ میدهد و آجر سخت و پایدار میشود.

   خنک کردن: بعد از پخت، کوره به آرامی خنک میشود. خنک کردن تدریجی برای جلوگیری از شوک حرارتی و ترک خوردن آجرها ضروری است.

اگر بخواهیم مزایا و معایب روش سنتی را به طور خلاصه بیان کنیم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

مزایا: هزینه اولیه کمتر، امکان تولید در مقیاس کوچک

معایب: مصرف بالای سوخت، آلودگی بیشتر، کیفیت ناهمگون آجرها، فرآیند زمان‌بر

چالش‌ها و نکات مهم در روش سنتی:

   ناهمگونی: به دلیل عدم کنترل دقیق دما، آجرها در قسمت‌های مختلف کوره کیفیت متفاوتی خواهند داشت. آجرهای نزدیک به آتش خیلی سخت و تیره (گاهاً سوخته) و آجرهای دورتر ممکن است کم‌پخت و شکننده باشند.

   مهارت استاد آجرپز: کیفیت نهایی به شدت به تجربه و مهارت آجرپز بستگی دارد.

   آلودگی: دود و گازهای حاصل از سوخت‌های سنتی (مثل چوب و ذغال) باعث آلودگی زیاد هوا می‌شود.

مصرف سوخت بالا: به دلیل راندمان پایین کوره‌ها، مصرف سوخت بسیار بالا است.

این روش، با وجود تمام چالش‌ها، نقش بسیار مهمی در تاریخ معماری و شهرسازی داشته و محصولات منحصر به فردی را تولید میکند که هر کدام امضای خاص خودشان را دارند.

images 1 آدرس مرکز فروش کارخانه آجر وسفال: اتوبان معلم( اصفهان - شاهین شهر) بعد از پل هوایی گز به سمت اصفهان اولین فرعی

مدیرعامل: 09133128506   -09140326803(آقای نیرومند)                                               

تماس جهت هماهنگی: 09925431742 ( خانم باقری )                                                                                          

تلفن کارخانه : 03145711350

 

نقشه گوگل

درباره ما

شرکت بازرگانی سپهر سفالین نیرومند با داشتن سالیان زیاد تجربه در امر تولید و فروش انواع آجر و ارائه مشاوره به تمام هم میهنان عزیز در سرتاسر ایران می باشد. این شرکت خود را موظف میداند که نسبت به مشتریان عزیز بهترین ها را فراهم و در کمترین زمان درخواست مشتری ارسال گردد.    جهت هماهنگی: 09925431742   خانم باقری           تلفن کارخانه : 03145711350

Top