نظارت بر اسکلت فلزی
نظارت بر اسکلت فلزی
مهندسین ناظر در مراحل مختلف ساخت و ساز وظایف بسیار مهمی را بر عهده دارند. هیچ متریال و هیچ عملیات اجرایی نباید از دید مهندس ناظر مخفی بماند. یک مهندس ناظر باید بر کلیه امور ساختمانی نظارت و بر همه امور احاطه داشته باشد. در این مبحث در مورد وظایف و نحوه عملکرد مهندس ناظر برای اجرای اسکلت فلزی، صحبت خواهیم کرد. اگر مهندس ناظرتمامی موارد ذکر شده در این مبحث را رعایت کند، قصوری شامل حال او نخواهد شد. برای آشنایی بیشتر با این موارد تا انتها با ما همراه باشید. آجر لفتون اصفهان
آدرس مرکز فروش کارخانه آجر وسفال: اتوبان معلم( اصفهان - شاهین شهر) بعد از پل هوایی گز به سمت اصفهان اولین فرعی
مدیرعامل: 09133128506 -09140326803(آقای نیرومند)
تماس جهت هماهنگی: 09925431742 ( خانم باقری )
تلفن کارخانه : 03145711350
سفال فوم دار اصفهان
نظارت بر اجرای اسکلت فلزی حساسیت های ویژه ای دارد و رفع آنها بسیار ساده تر از رفع نقص در سازه های بتنی است. اما نکات مورد توجه در نظارت آنها نسبت به سازه های بتنی بیشتر است. به طور کلی می توان گفت نظارت در اجرای اسکلت فلزی در 3 مرحله انجام می گیرد:
- مونتاژ مقاطع روی زمین
- پس از برپاکردن اسکلت
- پس از اجرای هر سقف
در ادامه هر یک از این مراحل و وظایف مهندس ناظر در هر یک از این مراحل را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
مونتاژ مقاطع روی زمین
در این مرحله براساس نقشه های سازه باید 4 نکته زیر کنترل و رعایت شود:
1.جوش اتصال طولی برای ساختن مقاطع ترکیبی مانند ستون های دوبل، تیرهای دوبل، مقاطع تیرورق و مقاطع طولی و...
2.نحوه ساخت اتصالات تیر به ستون شامل نبشی های زیرسری و سخت کننده های آن ها
3.ورق های اتصالات گیردار
4.نحوه اتصال ورق های اتصال بادبندها، این ورق ها نباید مستقیما روی جان ستون ها نصب شوند. چون با توجه به کم بودن ضخامت جان پروفیل های مرسوم در ایران، جان پروفیل ستون تحمل نیروی وارده از باربند را نداشته و در زمان وقوع زلزله، ورق اتصال بادبند، جان پروفیل ستون را پاره خواهد کرد. بنابراین لازم است یک پلیت به ضخامت حداقل 8 میلیمتر به عرض جان ستون، روی جان ستون قرار گرفته و در امتداد اتصال جان به بال پروفیل ستون به ستون جوش داده شود که لازم است به اکیپ جوشکار در زمان عملیات جوشکاری تذکر داده شود.
پس از برپا کردن اسکلت
مهندس ناظر وظیفه دارد چند روز قبل از پایان عملیات جوشکاری از پروژه بازدید به عمل آورد. مهمترین نکته نظارت در اجرای اسکلت فلزی در این مرحله، کنترل مقاطع ستون، تیرها، بادبندها و اتصالات مفصلی و گیردار می باشد.
پس از اجرای هر سقف
پس از اجرای هر سقف می توان اتصالات اسکلت را از نزدیک مشاهده و کنترل نمود. در هر مرحله باید اشکالات موجود و همچنین اشکالات محتمل در روند اجرای کار را به مالک یا مجری ساختمان گوشزد کرد تا معایب کار به کلی رفع شود.
چند نکته طلایی
بر اساس بند 1-4-4-10 مقررات ملی ساختمان لازم است هرگونه برشکاری، مونتاژ و جوشکاری به منظور ساخت اسکلت در کارخانه سرپوشیده و مجهز و توسط استادکاران و کارگران ماهر زیر نظر متخصص فن انجام شود. پس از آن لازم است کارخانه ساخت اسکلت توسط مجری یا مهندس ناظر بازدید و صلاحیت کارخانه از لحاظ فضای مناسب، تجهیزات، پرسنل و رزومه موررد بررسی قرار گیرد. صفحاتی که قرار است در اتصالات اصطکاکی روی هم قرار گیرند نباید رنگ شوند. فقط به لایه ای در حد 20 میکرون به عنوان رنگ انبارداری نیاز است. انتخاب الکترود باید مطابق با مشخصات مندرج در نقشه ها صورت گیرد.
تعداد و نوع آزمایشات جوش باید بر اساس ضوابط مبحث 10 مقررات ملی توسط آزمایشگاه ذیصلاح انجام شود. مهندس ناظر باید کامل بودن آزمایشات جوش و گزارشات آن را کنترل کند و در صورت مشاهده هرگونه نقص، اطلاع رسانی لازم را به مجری، آزمایشگاه، سازمان نظام مهندسی و شهرداری انجام دهد. البته بهتر است این کنترل قبل از حمل قطعات از کارخانه به محل پروژه باشد. بر اساس ضوابط مبحث 10 مقررات ملی ساختمان لازم است کلیه جوشها مورد بازرسی چشمی قرار گیرند.
آدرس مرکز فروش کارخانه آجر وسفال: اتوبان معلم( اصفهان - شاهین شهر) بعد از پل هوایی گز به سمت اصفهان اولین فرعی
مدیرعامل: 09133128506 -09140326803(آقای نیرومند)
تماس جهت هماهنگی: 09925431742 ( خانم باقری )
تلفن کارخانه : 03145711350